ANKARA / SİNCAN - Alparslan İlkokulu

Alparslan İlkokulu

Saraycık Mahallesi 2434.Sokak No3 Sincan/ ANKARA
Vizyon
Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye’de adından söz ettiren, mezun ettiği her bireyin başarılarıyla Türkiye’nin gurur duyduğu ideal kurum olmaktır.
Misyon
Ulusal kültürümüzle evrensel kültüre ve bilimselliğe varabilen, Atatürk ilke ve düşüncelerini özümseyen, Okuyan, sorgulayan ve çözüm üretebilen, Özgüveni gelişmiş, dürüst, duyarlı, sorumluluklarını bilen, İnsan haklarına dayanan, farklılıklara saygılı, Kendisi ve çevresiyle barışık, iletişimi güçlü, Spora ve sanata yaşamında yer veren, doğayı seven öğrenciler yetiştirmektir.
KALORİFER(DOĞAL GAZ)
Ulaşım
Ankara´dan okulumuza otobüsle gelmek için:Ulustan 12.cadde otobüsleri veya dolmuşları ile gelinebilir. Ayrıca Saraycık Toki içerisine Kızılay´dan gelen halk otobüsleri bulunmaktadır.608-611 ve 632 otobüsleri ile okulumuza gelinebilmektedir.
Okulumuzun servis taşımacılığı KÖKÇEN Turizm tarafından yapılmaktadır.
Ev kiraları 7000-14000 TL arasındadır.
İl merkezine 22 km. ilçe merkezine 3 km. uzaklıktadır.
Derslik Sayısı : 32 Öğretmen Sayısı : 50 Öğrenci Sayısı : 1100
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda okul içi ve sınıflar arası santranç, koşu, mendil kapmaca, masa tenisi,futbol, sek sek ve benzeri geleneksel çocukları yarışmaları düzenlenmektedir.Ayrıca okulumuzda Halk Eğitim aracılığıyla 4. sınıf öğrencilerine bağlama kursu verilmektedir.